Hopp til hovedinnholdet

Jeg og broren min leker med tissen til hverandre, pappa blir sint...

Annet 13 år
 

Spørsmål

Er det feil at jeg er kåt på lillebroren min (9 år) vi pleier å leke med tissen til hverandre. en gang fersket pappa oss, Han har sagt at han skal kutte av oss tissen. hva skal jeg gjøre?

Besvart 14.02.2019 22:34
 

Svar
 
Hei

Siden du er 4 år eldre enn broren din, og du skriver til oss på ung, er jeg ganske sikker på at du selv vet at dette er galt. Jeg er glad for at du tar kontakt! Det er et klart svar på det du spør om, og det er følgende:

1. Du som er eldst har ansvar for at dette ikke fortsetter. Det er ikke greit verken å være kåt på lillebroren din eller at dere tar på hverandres kjønnsorganer. Vi kaller dette incest, og når du er blitt 16 år kan man straffes for å ha sex med noen som er yngre. Du kan i tillegg straffes for incest (å ha sex med noen i nær familie) når du er over 15.

Etter straffeloven § 197 er straffen for incest fengsel i inntil 5 år. Strafferammen øker imidlertid dersom det er snakk om overgrep mot et barn under den seksuelle lavalder.

2. Pappa truer med å kutte av dere tissen. Dette er nok en trussel som han kommer med fordi han ikke helt vet hvordan han skal snakke med dere om dette. Han synes nok det er vanskelig å se at dere leker denne leken. Jeg synes du skal vise han at du har tatt ansvar for dette spørsmålet du har, og la han se hva vi på ung.no sier om dette. Da kan dere sammen snakke om det som er vanskelig.

Jeg vil også si til deg at du nå bør fortelle broren din at du vet dette er galt og si at dere ikke kan gjøre dette mer. Jeg har tro på at du er voksen nok nå til å forstå dette.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv