Hopp til hovedinnholdet

Er jeg pedofil om jeg ser på vanlige bilder av unge gutter?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er Homofil. Jeg tror jeg er pedofil fordi jeg liker yngre gutter 10 - 14 års alderen. Jeg lurer på om jeg er pedofil hvis jeg ser på et bilde av en ung gutt og onanerer, men gutten har blitt eldre (fylt 18 eller noe) jeg lurer også på om det er ulovlig å se på bilder av unge gutter og onanere. ALDRI Barneporno, bare bilder av barn fra google bilder eller bilder fra Facebook/Instagram? Jeg har lest at det ikke er ulovlig å være pedofil så lenge man ikke har seksuelle interaksjoner med mindreårige??? Håper på svar!!!

Besvart 14.03.2019 21:52
 

Svar
Hei gutt 16!

Hva det er som tenner en seksuelt og gjør en kåt, vil variere fra person til person, og bare fantasien vår setter grenser for hva dette kan være. I fantasiene våre er alt lov, også å fantasere om sex med gutter som er yngre enn deg selv. Det som ikke er lov, er å prøve ut dette.

Det å ha slike fantasier er i seg selv ofte ikke nok til at en får diagnosen pedofil - svært mange har slike fantasier og lever godt med dem uten å være interessert i å leve de ut. Personer som får diagnosen pedofil, har gjerne hatt fantasier om barn over lang tid og har kanskje også levd ut fantasiene sine. 

En kan kjenne det som et problem å ha slike følelser, andre kan føle at det ikke er noe problem. Du forteller at du er 16 år, altså enda et barn/ungdom. Pedofili handler om voksne mennesker som har seksuell tenning på barn. Det er enda flere år til du er voksen og mye kan skje med hva du tenner på om noen år.

Det er stor forskjell på en 16 åring sine seksuelle fantasier om yngre gutter, slik du har det, og en voksen mann sine seksuelle fantasier om yngre gutter. Kanskje kan du klare å slappe av litt med at fantasier er nettopp kun fantasier, og huske på at du enda er en ung gutt og ikke en voksen mann. Skulle du likevel være engstelig og lure på om du står i fare for å bli pedofil, trenger du hjelp av fagfolk til å finne ut av det. Du kan da ta kontakt med fastlegen din eller helsestasjon for ungdom i kommunen din, og deretter bli videresendt til de som best kan hjelpe deg på best måte med dette. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil