Hopp til hovedinnholdet

Gutt 16, sliter med selvbilde, hvordan komme ut av skapet?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er 16 og ganske sikker på at jeg er homofil (Fortsatt i skapet). Jeg hater meg selv og føler at jeg ikke er verdt noe lenger. Jeg sliter med et dårlig selvbilde. Jeg er halvt norsk og halvt asiatisk med en asiatisk mor og en norsk far. Utseende mitt er ikke noe å skryte av og mine 156 cm på 16 år er ikke heller noe bra.

Min 10 år eldre søster er ganske aksepterende ovenfor slike ting og det tror jeg min far er også, men min mor og min 2 år eldre bror har vært veldig høylytte om sin homofili når homofili er vist i filmer eller annet media. Jeg kjenner heller ingen andre homofile eller som er medlemmer av LGBT-gruppen.

Jeg skammer meg og føler at jeg kommer til å miste alt jeg er glad i om jeg kommer ut. Jeg lurer på hvordan jeg kan få et bedre selvbilde om meg selv, om hvordan og når jeg burde komme ut og til hvem, og om det finnes steder eller nettsider der jeg kan snakke med og bli venner med andre homofile i mitt område.

Besvart 21.03.2019 19:45
 

Svar
Hei

Så tøft av deg at du skriver om dette til oss!
Det er nok er kjent problem for mange at de føler en hvis splittelse ang å komme ut av skapet. 

For det første, du er mer enn bra nok, uansett hvordan du selv dømmer ditt eget utseende! Det er helt normalt å ha følelser for samme kjønn, det gjør deg ikke til et dårlig menneske! 
Jeg forstår at det kan være vanskelig å endre bildet du har av deg selv, men det er noe som kan jobbes med. Det er ikke noe du er alene om!

På denne siden er det en oversikt, du kan ta kontakt med de du vil, som du synes passer deg best:
www.ung.no/Kjønnsidentitet/635_Trenger_du_noen_å_snakke_med_om_seksualitet%2C_kjønn_og_identitet.html


Kanskje det er enklest å komme ut til noen du vet er åpen for det først, som for eksempel søsteren eller faren din,? 
Det er skummelt først, men tror du vil sette pris på åpenheten mellom dere etterpå. Hvem du vil komme ut til, og i hvilket tempo du gjør det er helt opp til deg. Her er vi alle forskjellige og takler ting på ulike måter. Det viktigste er at du har det bra. Noen synes det er enklest å komme ut ved å sende en melding, andre ved å bare si det ansikt til ansikt, her må du nesten bare føle på hva du er mest komfortabel med.

Legger ved en artikkel om det å komme ut av skapet her:
www.ung.no/homofil/634_Kaja_-_om_å_komme_ut_av_skapet.html

Hos oss på youchat kan du snakke om hva du vil! Vi som sitter på chatten har alle erfaring med å forelske oss i noen av samme kjønn. Samtalen blir slettet når du avslutter, og du kan snakke fortrolig med oss. Vi er tilgjengelig mandager og torsdager, kl 17.30-20.30. 

 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaja - om å komme ut av skapet

Jente på fjellet (colourbox.com)

Kaja begynte å tenke på at hun kanskje var lesbisk allerede da hun gikk i syvende klasse, men først i åttende gikk det virkelig opp for henne. Da ble hun kjempeforelska i ei jente i parallellklassen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv