Hopp til hovedinnholdet

Usikker på min seksuelle legning?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om jeg er homofil eller ikke. Synes det er veldig vanskelig. Jeg har ikke hatt sex før og syns d er vanskelig å ta initiativet i slike sammenhenger. Tørr ikke prøve. Familien vet ikke at je tenker sånn men fordi jeg ikke har kjæreste så"mobber" de og søsta mi meg. Er du homofil ell? Jeg kan ikke gi de et ordentlig svar og liker ikke at de spør meg når jeg ikke veit. Vil ikke si No før d eller. Har hatt guttekjæreste før, men liksom aldri sånn med "full pakke" på en måte. Hvordan kan jeg finne ut av det og hva kan jeg gjøre? Venna mine maser litt og på at nå må du ha sex snart osv. Er jeg litt seint ute? Jeg er bare så usikker på meg selv, hva jeg er hva jeg ønsker. Litt usikker på hvordan man kliner til og med, og da er det ikke så lett. Har jo hatt undervisning på skola men er i praksis slikt er vanskelig. Og er ikke så flink til å prate med folk om det heller. Går til psk for angst depresjon og adhd, føler at jeg ødelegger om jeg sku ha fått meg kjæreste å. Usikker.

Besvart 21.05.2019 22:24
 

Svar
Hei jente 20 år

Mange unge lurer på det samme som deg. Det er helt normalt at unge mennsker utforsker seksualiteten sin og sin seksuelle identitet.

Noen tiltrekkes av personer av samme kjønn, mens andre kan oppleve disse følelsene i møte med personer av et annet kjønn. Mange tiltrekkes også av flere kjønn. Andre igjen tiltrekkes ikke av noen. Her finnes det ingen fasit.

For at du skal finne ut dette må du kjenne etter hva som er dine følelser i møte med andre mennesker. Du trenger ikke å si noe til familie eller venner om du ikke ønsker å dele at du strever med å finne ut av dette. 

Mitt råd er at du heller blir mer bevisst dine egne følelser i møte med andre personer. Hvem forelsker du deg i, hvem tiltrekkes du seksuelt og blir kåt på? Hvem fantaserer du om? Når kjenner du på sommerfugler i magen?

Hvis disse følelsene hovedsakelig retter seg mot et motsatt kjønn, kan du være hetero. Dersom disse følelsene retter seg mot samme kjønn, kan du være homo/lesbisk.

Hvis disse følelsene retter seg mot både jenter og gutter, kan bifil passe best.

Uansett er det bare du selv som kan finne ut av dette. Da blir det viktig at du er ærlig med deg selv og utforsker de følelsene du kanskje ikke har kjent på tidligere.

Min erfaring er at den seksuelle identiteten vil komme tydeligere frem etterhvert som du får mere livserfaring og møter flere mennesker på din vei. 

Det er viktig at du ikke har sex med andre før du selv er helt klar for det. Du bør være trygg på egen seksualitet før du deler seg med andre. Utforsk kroppen din og finn ut hva du liker og ikke liker når du berører den.

Dette gjør at du blir tryggere i møte med andre når du er klar for å være intim. Det er stor variasjon i når både gutter og jenter debuterer seksuelt, ikke bry deg om at venner har debutert. Ta den tiden du trenger inntil du er klar!!!

Hvis du ønsker flere innspill, kan du kontakte Ungdomstelefonen eller YouChat. Legger ved noen artikler du kan se på.

Vær deg selv og vær åpen for å møte kjærligheten, så er jeg sikker på at du kommer til å få deg en herlig kjæreste som setter stor pris på deg, når du er klar for det.

Lykke til videre.

 

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv