Hei jente 16 år.
Søsteren din sa altså på kødd at du var lesbisk. Hun sa det på kødd, men dette har du tenkt på hver dag siden.
Jeg vet ikke om jeg kan besvare det du spør om, men jeg kan komme med noen innspill som kan være til hjelp for deg.
Hvis man klarer å skille mellom hvem man forelsker seg i og hvem eller hva man tenner seksuelt på, kan det være til hjelp. Seksuell tenning og forelskelse er to forskjellige følelser.
Det er vanlig at man fantaserer om seksualitet med personer av samme kjønn og onanerer til fantasier av samme kjønn. Man kan se på det som seksuell tenning. Mange tenner på seg selv, sin egen feminitet og kjønnet sitt.
Kan den tiltrekningen du føler til jenter være av seksuell art, at du ikke forelsker deg i dem, men at du kan ha/har seksuelle fantasier om dem? Det er det vanlig at en har, uavhengig av legning.
Hvis en ønsker å være sammen med personen, være nær, få oppmerksomhet og bli sett, at man blir varm og får gode følelser, er man kanskje forelsket. Å bli forelsket i personer av samme kjønn er kanskje kriteriet på om man er lesbisk, eventuelt forelsker seg i både gutter og jenter, at en er bifil.
Du har aldri likt jenter eller vært forelsket i jenter. Du har bare vært forelsket i og crushet på gutter. Det illustrerer du så fint med å fortelle om broen til venninnen din. Da du snappet ham, hoppet hjertet i taket. Du ble gira, varm i kroppen og hjertet gikk i hundre. Dette har du aldri opplevd med jenter, kun gutter.
Hvis det er sånn at du for det meste, eller hovedsakelig forelsker deg i gutter, så kan betegnelsen heterofil passe for deg nå.
Det er ikke sikkert at man en gang for alle vet hva som er riktig for seg selv. Man kan forandre seg, forandre hvilke kjønn man forelsker seg i og seksuell tiltrekning kan også forandre seg.
Jeg anbefaler at du ikke tenker så mye på dette med å kategorisere deg, være bifil eller heterofil, eller si at du er bifil eller heterofil. Vær den du er. Ta deg god tid på å finne ut av hva som kjennes riktig for deg.
Bli kjent med kroppen og kjønnet ditt. Da vil du bli tryggere på deg selv. Etterhvert som du også blir kjent med andre mennesker, blir forelsket eller opplever andre gode følelser, vil du bli tryggere på hvem du er, hvilke seksuell identitet du har.
Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen, en fagperson på helsestasjon for ungdom eller du kan ringe Ungdomstelefonen. Da får du mulighet til å reflektere og samtale om dette, og du vil bli mer klar over hva du tenker, føler og mener.
Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!
Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no