Hopp til hovedinnholdet

er jeg lesbisk?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Tenker heterofile på å bli sammen med samme kjønn? Jeg har aldri hatt virkelige følelser for noen, men når jeg ser for meg at jeg faller for noen så er det ei jente. Betyr det at jeg er lesbisk?

Besvart 12.06.2019 11:50
 

Svar
Hei jente 15.

Tusen takk for spørsmål, det er så bra at du tar kontakt. 

Det er helt naturlig å være forvirret og lure på disse tingene og ikke vite helt hva man vil. Du er absolutt ikke alene om å føle dette. 

Det finnes mange måter å definere seg på, les litt om det her: FRI-begreper, så blir det kanskje lettere for deg å sortere litt.

Husk at det å finne seg selv, er en prosess, og noe du selv må bruke tid på å finne ut av. Du trenger ikke stresse med å måtte fortelle noen noe eller finne ut av noe innen en viss tid, for det er ikke slik at tiden går ut, bruk tid, snakk om det når du føler du er klar for det.

 

Du har jo tatt et kjempe tøft steg, ved å skrive til oss og jeg vil gjerne at du snakker mer med noen om ting, hvis du føler du trenger det. Snakk med helsesøster på skolen din, noen venner eller kanskje du har en i familien du stoler på som du føler du kan snakke med tankene dine om.

Andre tips til fine folk du kan ta kontakt med her:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Heier på deg, masse lykke til. :) 
Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv