Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer med å finne ut av seksualiteten min

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har problemer med å finne ut av seksualiteten min. Har en kjæreste (som også er en jente) og jeg tviler egentlig ikke på at jeg liker henne, det var jo jeg som spurte henne om å bli sammen, men jeg er litt i tvil om jeg kan kalle meg selv bifil. Jeg vet at jeg liker gutter romantisk, og jeg tror at jeg liker jenter også? Men problemet mitt er at jeg egentlig ikke kunne tenke meg å ha sex med noen av dem, og da blir jeg forvirret. Jeg blir jo noen ganger kåt og slikt men tanken på å ha sex med noen får meg til å føle meg bare rart. Hvis jeg er kåt og tenker på å ha sex med noen går følelsen vekk med en gang. Jeg vet at folk kan være «Asexual» men jeg blir jo kåt? Hele denne situasjonen får meg til å bare tvile på om jeg faktisk kan være lgbt…Kan følelsene mine om sex være på grunn av at jeg hater meg selv? Når jeg har prøvd å snakke med noen om sånt pleier de å si at bare jeg kan vite seksualiteten min men jeg vil veldig gjerne ha litt hjelp med å forstå hva jeg føler :(

SVAR

Besvart 07.12.2019 13:15:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

 

Les mer
attach_file

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

 

Les mer
attach_file

Aseksuell eller aromantisk?

Det er mye fokus på sex i samfunnet vårt. Film, reklame og blader kan ofte gi oss inntrykk av at sex er en selvsagt del av alles liv. Sånn er det nødvendigvis ikke.

Skrevet av Skeiv ungdom.

 

Les mer
attach_file

Sett dine egne grenser

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

 

Les mer
attach_file

Kåthet, onanering og orgasme

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Når kåtheten øker, kan det øke nysgjerrigheten på sex.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Selvtillit på sex og prestasjon

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

 

Les mer
account_circle