Hopp til hovedinnholdet

Hvordan finner jeg ut av hvem jeg er og liker og hvordan si dette?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg begynner å tenke at jeg kanskje har lyst til å være en gutt i stedet for en jente eller om jeg er bifil. Veldig ofte når jeg er alene hjemme, så ''later'' jeg som om jeg er en gutt. Tingen er at jeg elsker å være jente. Digger fine ''jentete'' klær. Jeg vil ikke være 100% gutt, men jeg vil ha muligheten til å oppføre meg og kle meg mer maskulint når jeg føler for det. Jeg har veldig lyst til å klippe håret kort, men jeg elsker jo håret mitt sånn det er også, jeg klarer ikke å finne ut hva jeg vil. Om jeg vil klippe meg, om jeg vil kjøpe ''gutteklær'' for å være mer maskulin, eller om jeg er bifil. I tillegg har jeg problemer med å si det til pappa (mamma er ikke en mulighet å si det til) fordi hver gang jeg ser en kul hettegenser på nett eller i butikken som er fra herreavdelingen, så sier pappa ''Det er jo gutteklær''. Det finnes unisex også, men pappa kan kommentere at det ser ''guttete'' ut. Hvordan finner jeg ut hva jeg vil, og hvordan sier jeg det? Jente, 13

SVAR

Besvart 05.04.2020 10:20:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

 

Les mer
attach_file

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
account_circle