Hopp til hovedinnholdet

Har ikke lært om hvordan to jenter kan unngå kjønnssykdommer.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 15 år gammel jente og jeg er lesbisk. På skolen har vi lært om HIV og AIDS, men ingenting om hvordan to jenter kan unngå det. Det eneste vi får lære er at vi burde bruke kondom, men dette går jo selvfølgelig ikke når det er to jenter. Finnes det en måte å unngå HIV eller AIDS?

SVAR

Besvart 14.06.2020 19:20:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slikkelapp

Ved ubeskyttet oralsex kan seksuelt overførbare infeksjoner smitte fra kjønnsorganet til munnen – og omvendt. Men visste du at det finnes beskyttelse du kan bruke?

 

Les mer
attach_file

Hvordan har homofile sex sammen?

Mange lurer på hvordan to gutter eller to jenter har sex med hverandre. Noen vet med seg selv at de er homo eller lesbisk, men tør kanskje ikke sjekke noen opp fordi de ikke vet hva som så skal skje.

 

Les mer
attach_file

Om hiv og aids

Her kan du lese om hiv, hvordan det smitter og ikke smitter, hvordan du kan beskytte deg mot smitte og hva du kan gjøre om du har utsatt deg for smitte eller allerede er smittet.

 

Les mer
attach_file

Fakta om klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle