Hopp til hovedinnholdet

Klarer ikke å godta seg selv som lesbisk. Hva bør hun gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Det å være lesbisk er utrolig vanskelig. Både det å akseptere det selv, ikke være som alle andre og gå inn for å bryte den heterofileforventningen jeg føler ligger over meg. Jeg har vært klar over at jeg liker jenter siden slutten av barneskolen, men klarer enda ikke godta det. Blant venner, familie og på skolen hører jeg ofte folk snakker bak ryggen på andre åpne homofile, mange negative holdninger, vitsing og bruk av de forskjellige ordene som skjellsord. Det er tungt og vondt å høre på, men jeg kan ikke si noe. Det har kommet til et punkt at jeg ikke ønsker å dra på skolen, trening og ute med venner. Jeg orker ikke høre mer av det. Skolen må jeg jo på uansett, så jeg tvinger meg gjennom dagene til tross for dårlig konsentrasjon. Jeg har alltid vært flink på skolen, men nå begynner det å bli vanskelig å få til gode karakterer som jeg alltid har hatt.. Ettersom jeg har så vanskelig for å akseptere det selv, gjør det meg ikke så villig til å ta sjansen på å komme ut. Det ligger en god del sorg inne i bildet også etter jeg mistet pappa i en trafikkulykke tidligere i år, så det er flere faktorer som spiller inn... Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre, jeg ser ikke så mye lyspunkt for tiden..

SVAR

Besvart 08.11.2013 23:56:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Homofobi og diskriminering av skeive

Får du slengt «homo» eller «lesbe» etter deg på skolen? Har du opplevd å bli diskriminert på grunn av din seksuelle orientering eller kjønnsidentitet?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle