Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for venninnen sin, tror faren utsetter henne for vold.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Når jeg skriver dette er jeg både sint og skuffet på foreldrene mine, og trenger hjelp til å finne ut hva jeg skal gjøre. Jeg er og har lenge vist at jeg er lesbisk og foreldrene mine har alltid støttet meg. Men jeg har en kjæreste som jeg er veldig glad i og foreldrene hennes er ikke like ok med det. Jeg vet at faren er streng, og har flere ganger sett at hun har merker etter juling. Jeg har prøvd å snakke med henne om dette men da blir hun rasende sint. Jeg ser hun har det vondt og virker deprimert og har det tøft hjemme. Jeg har snakket med foreldrene mine, men de snakker det bort fordi faren hennes er "respektert" og mener heller jeg ikke skal være sammen med henne lenger! Hun vil ikke snakke med noen voksene eller barnevern og de vil ikke jeg heller blande inn. De barnevernsbarna som går på skolen har det ikke noe serlig bedre. En annen ting jeg lurer litt på, hun er ikke 16b enda, er det ulovelig at vi har sex? Jeg ville aldri skade henne, slik faren gjør.Syns dette er vanskelig

SVAR

Besvart 12.05.2015 11:34:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sex og aldersgrenser

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle