Hopp til hovedinnholdet

Er usikker. Jeg føler meg lesbisk. Hvordan bli 100% sikker på hva jeg vil?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 14 år. Jeg er usikker. Jeg føler meg lesbisk, jeg tror jeg har følelser for en jente, men jeg har aldri vært forelsket før, så jeg vet ikke hvordan det er. Jeg støtter pride fult og helt, det er det jeg ståer for, men grunnen til at jeg ikke klarer å komme ut som lesbisk eller i hvetfall bi, er fordi jeg er redd. Jeg er redd for å bli enda mer mislikt. Jeg har få venner og er ikke populær. Jeg sier at jeg ikke bryr meg om hva folk sier, det er sant. Men jeg bryr meg om hva mine folk sier. Mine venner, min familie, de jeg er glad i. Jeg kan ikke komme ut fordi jeg er usikker på om jeg er lesbis, men mest fordi jeg ikke vil. Jeg sier inni meg, nå ska jeg komme ut. Men det stopper i hodet mitt, fordi jeg ikke vil enda mer annerledes. Jeg trenger hjelp til å se at det ikke er farlig og at det er greit selv om jeg egentlig vet det. Hvordan blir jeg 100% sikker på hva jeg vil og hvordan kan jeg se at jeg er lesbisk og at det er greit?

SVAR

Besvart 06.01.2019 10:43:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg er homofil, lesbisk eller bifil

I ungdomstida kan du være opptatt av å finne ut hvem nettopp du er. Kanskje har du funnet ut at du er lesbisk, bifil eller homofil og trenger noen råd?

 

Les mer
attach_file

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

 

Les mer
attach_file

20 tegn på at du er forelsket

Lurer du på om du selv er forelsket? I denne artikkelen vil ungdomsjournalist Amalie gi deg 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket.

 

Les mer
attach_file

20 tegn på at noen liker deg

Mange opplever å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg. Ungdomsjournalist Signe lister opp tegnene du skal se etter.

 

Les mer
attach_file

Forelsket i en venn

Forelsket i noen du allerede er venn med? Vanskelig å vite hvordan du skal gå fram, eller redd for å ødelegge vennskapet? Ungdomsjournalist Julie har samlet noen råd til deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle