Hopp til hovedinnholdet

Aner ikke hva jeg skal bli

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går i 9.klasse nå, og aner ikke hva jeg skal bli. Mange av vennene mine vet allerede hva de har lyst til å gjøre videre i livet, og jeg føler at jeg begynner å stresse litt, selv om jeg vet det fortsatt er en stund til. Jeg vil påstå at karakterene mine er ganske gode. Vil derfor ha en høy og litt krevende utdanning. Favorittfagene mine er samfunnsfag og matte. Foreldrene mine vil jeg skal bli farmasøyt, men jeg synes ikke det å jobbe med medisin hele dagen er særlig spennende. Jeg brenner for å hjelpe andre, og miljøvern. Synes det er utrolig vanskelig å finne et yrke eller utdanning som passer meg, har søkt masse rundt og sett på utdanning.no også. Har dere noe forslag til et yrke der jeg kan få muligheten til å hjelpe mennesker? Tenker da først og fremst på mennesker i fattige land som har det dårlig. Jeg hadde lyst til å bli politiker en stund, men er ikke så sikker nå lenger, men noe i 'den dur' som også innfrir de kravene jeg nevnte over.

SVAR

Besvart 27.08.2015 16:09:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
account_circle