Hopp til hovedinnholdet

Aner ikke hva jeg skal studere, og bør jeg studere "et-eller-annet"?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er usikker på framtiden min videre. Jeg ble ferdig på videregående i juni i fjor og har oppnådd generell studiekompetanse. Dette er jeg glad for ettersom jeg var lite motvert for å fullføre tidligere. Men jeg vet ikke hva jeg vil studere på en høgskole. Jeg har ingen jobb for øyeblikket, og det er ikke noe jeg øsnker å bli mer enn noe annet. Jeg får jo samtidig høre dette av vennene mine, og de sier at det beste er bare studere noe og få minst en bachelorgrad i livet. Jeg klarer ikke å se hvordan det skal hjelpe meg. Hva om jeg ikke vil bli det jeg får en bachelorgrad i? Vil en bachelor grad innenfor et yrke vært positivt for et mulig yrke jeg søker på senere, men som ikke har noe med bacheloren å gjøre? Altså vil en slik status gjøre at jeg lettere får jobb uansett hva jeg søker? Eller hjelper det kun innenfor det fagområde man studert?

SVAR

Besvart 17.01.2016 21:20:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hva skal du med utdanning?

Noen ganger lurer du sikkert på hva du skal med det du lærer på skolen. Her kommer noen svar - det venter belønning i andre enden.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle