Hopp til hovedinnholdet

Vil jeg da søke med førstegangsvitnemål

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei jente på snart 19 år nå, og det betyr at jeg må velge hva jeg vil studere videre. Jeg har ingen anelse om hva jeg vil, om det så er å studere, folkehøgskole eller ta et friår. Men det jeg lurte på, om jeg velger å ta et friår(jobbår) vil jeg da søke med førstegangsvitnemål når jeg da skal søke senere? Eller vil snittet heve seg og jeg må eventuelt ta opp igjen noen fag? Jeg sitter nå med dataen på fanget og ser på eventuelle folkehøgskoler men vet ikke hva jeg vil eller hvor, og da blir det vanskelig. Samme gjelder videre studie. Så ser friår som en mulighet, men må derfor vite mer om hva dette vil si, og hvilke "konsekvenser" det kan få om jeg velger å ta den veien. Tusen takk for hjelpa!

SVAR

Besvart 27.01.2016 13:08:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Et år på folkehøgskole?

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
account_circle