Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg velge drømmejobben, eller en tryggere jobb?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har veldig lyst til å studere i utlandet, men det koster veldig mye. Man må jo betale masse i skolepenger i tillegg til bolig og mat og sånt. Så det blir veldig dyrt i forhold til å studere i Norge og bo med foreldrenne mine. Jeg har også kjempelyst til å begynne på folkehøgskole. Jeg vet man kan ta lån men jeg vil helst ikke ende med 500000 i gjeld, og jeg vet ikke om jeg ville klare å betale tilbake lånet, for jobben jeg vil ha tjener man veeldig lite, men det er drømmejobben min. Hvis ikke kan jeg studere til å bli lærer, da ville jeg få tryggere jobb, høyere lønn og jeg ville ikke trenge å betale for noe annet enn transport til skolen. Men det er jo ikke like spennende jobb. Så hva er det lureste? Følge hjertet eller hodet?

SVAR

Besvart 09.01.2017 11:36:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Et år på folkehøgskole?

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

 

Les mer
attach_file

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

 

Les mer
account_circle