Hopp til hovedinnholdet

Vil velge en utdanning foreldrene mine ikke "godkjenner". 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Etter videregående var jeg lite motivert og trengte litt tid før jeg startet på skole igjen. Dette er tydeligvis vanskelig som foreldre å forstå, for dersom jeg valgte den retningen måtte jeg være forberedt på å klare meg selv økonomisk etter VGS. Derfor kastet jeg meg ut i en bachelor jeg viste lite til ingenting om. Nå vet jeg nok til å skjønne at studiet ikke er for meg, jeg sliter med å finne motivasjon i hverdagen og vil egentlig bare slutte. Jeg har prøvd å fortelle dette til mine foreldre, at jeg vil fullføre ett semester og deretter rett og slett hoppe av utdanningen. De synes det er tull, og mener at dersom jeg starter på noe burde jeg fullføre. Jeg har aldri hoppet av noe jeg har påbegynt, og synes selvfølgelig det er vanskelig. Jeg har funnet en annen utdanning jeg har lyst til å søke,men som mine foreldre ikke "godkjenner", da det kan være vanskelig å få jobb.Jeg skjønner jo egentlig at jeg til slutt blir nødt til å gjøre det jeg tror blir best, men vet ikke helt hvordan..

SVAR

Besvart 06.11.2017 15:54:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle