Hopp til hovedinnholdet

Vil bli lege. Hvordan er det mulig å få mer enn 6 i snitt? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går i 8. trinn nå og har veldig gode og høye karakterer, og spesielt i realfag. Jeg har veldig lyst til å bli lege, og derfor jobber jeg hardt og prøver å komme på de høyeste karakterene fra nå. Jeg har et spørsmål om hva som kreves for å komme in på legestudiet. Det er mange som sier at jeg må få mer enn 6 i snitt på videregående for å bli lege, men jeg skjønner ikke hvordan det går an å få mer enn seks i snitt! Hvis man har BARE 6'ere i absolutt alt, får man fortsatt 6 i snitt og ikke høyere! Hvordan gjøres det?? Jeg vil også spørre om karakterene vi får i 10. Kommer de til å ha noen virkninger på hvilket studie vi skal ha? Jeg har mange spørsmål om det men disse to var de viktigste. Håper jeg får svar på begge spørsmålene! :-)

SVAR

Besvart 09.01.2018 14:30:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle