Hopp til hovedinnholdet

Jeg trives ikke på jusstudiet, bør jeg bytte? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er snart ferdig med første året på jussen i Oslo og er veldig usikker på om jeg orker og fortsette. Selv om faget appellerer ganske godt til meg, syntes jeg at Oslo er en stor og ukjent by, hvor mange av studentene er vanskelige å komme innpå siden de allerede har et nettverk der. På grunn av dette sliter jeg med tanken på å fortsette i 4 år til, spesielt siden jeg ikke føler jeg har fått noen venner på studiet. Jeg tar meg ofte i å drømme om å bytte til realfag på NTNU, hvor mange av vennene mine fra VGS stortrives. Likevel er jeg veldig usikker på om det er et trygt valg, ettersom jeg generelt er sterkest i språk- og samfunnsfag og kun oppnådde 5 i S-matte, riktignok med moderat arbeidsinnsats. Et studiebytte vil også kreve at jeg tar opp noen realfag som privatist, noe som også krever endel. Jeg lurer derfor på hvor mye forståelse som kreves for å ta f.eks en siving- utdannelse, og om det er et lurt valg, tatt i betraktning av den nåværende situasjonen. Takk på forhånd

SVAR

Besvart 11.05.2018 12:02:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

10 tips til å få nye venar

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

 

Les mer
attach_file

Ensom? Du er ikke alene!

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
account_circle