Hopp til hovedinnholdet

Hvordan velge hvilke studiet som passer meg best?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går vg3 og når jeg er ferdig tror jeg at jeg skal ha ett friår. Så kan det hende jeg skal gå folkehøgskole. Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre etter det. Har tenkt på historie på ntnu men det er egentlig ikke all historie jeg er så interessert i og jeg vet at man må arbeide veldig mye med det. Noen historiske temaer kunne vært interessant å jobbe med. Har tenkt på medievitenskap siden jeg går media og kommunikasjon men jeg vet ikke om det er noen yrker innenfor der jeg ville hatt noe interesse for. Har også tenkt på naturforvaltning eller utmarksforvaltning. Det høres fristendes ut å jobbe med naturen når jeg lærer mer om hva bestefaren min jobbet som. Han jobbet som reinsgjeter, fjelloppsyn og litt annet. Fjelloppsyn eller noe annet naturoppsyn høres interessant ut. Problemet er at jeg aldri har vært noen veldig stor naturkar, har gjort det dårlig i naturfag og kan ingenting om biologi. Jeg vet ikke hva jeg skal velge. Hvordan finner jeg ut hva som passer best for meg?

SVAR

Besvart 23.02.2019 15:59:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Slik finner du informasjon om utdanning

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

 

Les mer
account_circle