Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli sykepleier, men er redd jeg ikke får 3 i matte.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Svar så fort som mulig. Påbygg vg3 nå. Har søkt studie til høsten. Sykepleien, tre forskjellige plasser i landet. Problemet er at jeg må ha 3 i matte, og det ser ganske tynt ut nå. Går mest sannsynlig ut med en 2 og må ta opp matte senere. Snittet mitt er greit ellers. Men, jeg har da lagt opp en plan b. Jeg synes psykologi er interessant og har satt psykologi årsstudium på 4.plass. De tre andre plassene er altså sykepleien. Hvis jeg ikke kommer inn på sykepleien pga karkrav 3 i matte, går jeg da automatisk inn på årsstudiumet om mitt snitt tillater det? Selv om den ligger som nr 4 på min søknad? Og får jeg to ekstrapoeng? Hvis jeg tar opp matte i 2020 og søker sykepleien i 2021, konkurrerer jeg fortsatt m førstegangsvitnemålet mitt? (Født i 2000)

SVAR

Besvart 28.03.2019 11:56:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle