Hopp til hovedinnholdet

Vil bli journalist

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg går på 2vgs med fagene kjemi 1, fysikk1, biologi 1, spansk 1 og s1 matte. Jeg vil bli tannlege, men snittet mitt er ikke som forventet til det. Derfor har jeg en backup plan om å bli sjonalist vis første valget ikke går. Jeg er nysjerig, og liker å jobbe med mennesker. så liker jeg å lære og forske på nye ting i ulike samfunn. I tillegg liker jeg å reise rundt i verden og oppdage nye ting, som for eksempel samfunns kriser. Holder det med disse fagene for å bli sjonalist? Hva må jeg studere og hvor lang tid tar det for å bli sjonalist. Jeg vet at det ikke er en sikker jobb, men jeg er veldig interessert i dette, og det betyr ikke så mye for meg hvor mye jeg tjener. Så lenge jeg kan forsørge mine daglige og vanlige behov. Mvh: håpfull jente

SVAR

Besvart 02.05.2019 15:55:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Høgskole, universitet eller privatskole?

Lurer du på hvilken skole som har akkurat den utdanningen du har lyst til å ta? Og hvordan undervisningen på de ulike skolene varierer? Da bør du fortsette å lese.

 

Les mer
account_circle