Hopp til hovedinnholdet

 Jeg er utrolig irritert på måten helsesøster behandler meg på... 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Heei! Jeg er utrolig irritert på måten helsesøster behandler meg på... venninen min er ganske overvektig og det har seg sånn at helsesøster tar meg inn i møter også sier hun "kan ikke du prøve å få med deg ** på turer?", det skal vel ikke være min jobb? Hun kan jo bare snakke med ** og fortelle henne hva hun trenger å gjøre. Jeg har slete med anoreksi for to år siden og synes det er tungt å se måten helsesøster håndterer venninen min sin situasjon, jeg vet at hun sliter veldig mye med selvbildet og at hun ikke takler så godt kommentarer som "du vil vel ikke starte å gå turer på fjellet eller noe" hun sier det eneste hun hører er "du er feit, du er feit, du er feit" og jeg føler jeg burde hjelpe henne, men vet ikke hvordan? Jeg føler helsesøster legger for mye press på meg liksom... Jeg var selv overvektig og bare en liten kommentar som "du har lagt på deg endel" gjorde til at jeg sluttet å spise helt og havnet på sykehus, jeg vil ikke at venninen min skal gå gjennom noe lignende!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du reagerer på måten helsesøster håndterer dette på.  -Jeg tenker at du skal si ifra om det.  -Du har noen kloke tanker om dette, og det kan være bra for helsesøster å høre.  Du er en god venn og vil fortsette å være det.  Gode venner skal ikke ha skjulte agenda (lure noen til å gå tur o.s.v.)  

Venninnen din syns nok helt sikkert at det er vanskelig å være overvektig.  -Hva tror du vil være den beste hjelpen hun kan få?  -Kanskje kan du tipse helsesøster om det?

 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit