Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler mamma er lei av meg. Jeg ble nettopp tatt for hasj og stjeling

Gutt 14 år
 

Spørsmål

jeg føler mamma er lei av meg. jeg ble nettopp tatt for hasj og stjeling. jeg er skolelei og klarer ikke å gjøre lekser. mamma sier hun ikke gidd mer. har lyst å dø mens jeg ikke har lyst. jeg vet ikke hva jeg ska gjøre. noen tips

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Og takk for din e-post til oss på Ung. Du forteller at du er blitt tatt for hasj og stjeling, og er skolelei. Du klarer ikke å gjøre lekser. Nå føler du at mamma er lei av deg, og skriver at du har lyst til å dø, men ikke har lyst likevel (sånn forstår vi deg). Så fint at du ikke vil dø. Det er viktig at du får hjelp til å komme deg ut av den situasjonen du nå er i og de problemene du beskriver.

Vårt råd til deg er å ta kontakt med en annen voksen som du stoler på. Det kan være en lærer, helsesøster, en i familien eller en du kjenner og har tillit til. Vi ønsker for deg at den voksne hjelper deg og mamma til å komme i kontakt med hjelpeapparatet. Det kan være Familievernkontor (de er flinke til å snakke med familiemedlemmer som strever med hverandre) eller barnevernet, som også er der for å hjelpe familier i låste situasjoner.

Vi ønsker for dere at dere får den hjelpen som skal til for å komme videre og få det bedre.

 

 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit