Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er balisonger ulovlig i Norge?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hvorfor er balisonger ulovelig i norge og kan jeg få en god begrunnelse på hvorfor? og helst ikke noe av den ''de er så enkle å gjømme'' elldar at de er våpen. jeg vet at de ble ulivelig på grunn av at folk skadet seg selv så mye. og når de ble ulovelig straffer man mest folk som er ansvarlige mennesker som ikke er masse mordere. så vær så snill å ikke si at jeg må gå til politiet eller lensmannen. og btw jeg har lest § 352a så ikke lim in en paragraf fra denne eller noe annet. ellers så må jeg nok til å gi dere nedsat karakter for plagiat.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Balisonger er, sammen med flere andre typer våpen, ulovlig i Norge. Grunnen til at det er ulovlig er for å forhindre voldsbruk og ulykker. At balisonger er ulovlig, fremgår uttrykkelig av våpenforskriften § 9. 

Dersom du ønsker å erverve (skaffe deg) en slik kniv, må du søke politimesteren om dispensasjon fra forbudet. Det kreves at det foreligger "særlige grunner" for at du skal få lov til å erverve en slik kniv. Med tanke på alderen din, tror jeg ikke du skal ha noen forhåpninger om å få en slik søknad innvilget. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Går du med kniv?

Har du tenkt hva du vil gjøre om du kommer i en situasjon der du kan bli fristet til å bruke kniven? Eller hvilke konsekvenser det kan ha for deg og de rundt deg?

Les mer

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit