Hopp til hovedinnholdet

Vi tulleringte- hva skjer nå?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg og noen venner dreiv og tulleringte. Den siste samtalen vår tok en kar telefonen og sa: Jeg ringer politiet etter jeg har sporet dere opp og tar dere. Dere har virkelig rota det til for dere nå! mens han lo en ekkel latter. Så jeg er litt redd, er dette noe å bry seg om?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Med mindre han fikk opp nummeret deres da dere ringte, tror jeg nok ikke dere har så mye å bekymre dere for. Jeg kan ikke helt se hvordan han skal klare å finne ut hvem dere er uten at han vet nummeret deres. Uansett kommer han nok ikke til å gjøre dere noe, det var nok bare noe han sa for å skremme dere fra å gjøre det igjen.

Dersom han har nummeret deres, eller vet hvem dere er av andre grunner, står han fritt til å anmelde dere. Ettersom dere er under den kriminelle lavalder, som er 15 år, vil dere ikke bli straffet for forholdet, men det kan hende dere blir innkalt til en samtale hos politiet.

Uansett hva som skjer med denne saken, syns jeg dere skal tenke dere om før dere tulleringer igjen, for det kan være veldig plagsomt og forstyrrende for de dere ringer. Men jeg syns ikke du skal gå rundt å engste deg for det han sa, for det var nok bare en "tom trussel". 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit