Hopp til hovedinnholdet

Jeg krangler med foreldrene mine om fordi jeg sitter på dataen og ikke driver med sport. Er jeg normal?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg krangler med foreldrene mine vær dag nesten. Mest fordi jeg sitter på dataen og ikke går på sport. Alle vennene mine sitter også på dataen. Faren min er sinna på meg hver dag. Han sier at jeg må skaffe meg ny hobby men det er ikke sånn jeg er. Jeg er ikke noe sports type. Hvert eneste måltid sier de at jeg er tjukk å at jeg må trene. Jeg blir lei meg å de ofte ender med at jeg løper ned på rommet mitt å gråter. Er jeg normal?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du krangler med foreldrene dine nesten hver dag. Det høres slitsomt ut. Du skriver at de mener at du sitter for mye med data og at de ønsker at du skal skaffe deg en ny hobby. Du forteller at du ikke er noen sportstype, og at det sårer deg at foreldrene dine sier at du er tjukk og må trene. Jeg tenker at det er normalt at du blir lei deg og gråter når foreldrene dine sier ting som sårer deg. Det er ikke greit at foreldrene dine sier ved hvert måltid at du er tjukk og må trene! Foreldrene dine skal være der for deg og støtte deg. 
Om foreldrene dine har fokus på at du skal spille mindre, er det lurt å høre på dem. Du kan be dem om hjelp til å begrense tiden du bruker på dataen og spørre om dere kan gjøre ting sammen. Det trenger ikke nødvendigvis være å trene, men noe som dere liker å gjøre sammen. Det er fint å ha et godt forhold til foreldrene sine. Jeg anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen din om ikke situasjonen mellom deg og foreldrene dine blir bedre. Legger noen artikler under svaret som du kan lese. Lykke til.

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Spiller du for mye?

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit