Hopp til hovedinnholdet

En mann vil at jeg skal sende bilder av meg selv og sove hos han. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

for noen måneder siden var det en mann som begynte å skrive til meg. en dag så sa han at han hadde kjøpt meg masse alkohol og tobakk. og at jeg skulle få det hvis jeg ville møte han. så jeg og en vennine kjørte en tur med han i bilen sin. og jeg sa til han at jeg kanskje ville komme på besøk til han senere. men så ble han skikkelig ekkel når jeg ikke snakket til han. og nå mener han at jeg skal betale han tilbake for alt han gav meg. han sier også hele tiden at jeg må komme å sove med han eller sende han bilder. en gang sendte jeg han et bilde av kroppen min i håp om at det kom til å være nok til at han skulle slutte å plage meg. jeg er redd han kan gå til politiet og anmelde meg eller noe hvis jeg ikke kan betale han tilbake. og det har jeg ikke rå til, jeg så på det han gav meg som en gave. men han mener jeg har lovet å være med han. og han har lagret alt jeg har skrevet til han , og man kan tyde det sånn men jeg mente aldri det. hva skal jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan skjønne situasjonen din, men først vil jeg si at du ikke behøve å være redd for at mannen skal gå til politiet for å anmelde deg for noe som helst. Slik jeg oppfatter det du skriver så er det heller han som bør være bekymret. For det første så har ikke denne mannen lov til å kjøpe røyk eller alkohol til deg og deretter bruke dette som et påskudd for at du skylder han noe. Bildet du har sendt til han burde han heller ikke ha tatt imot.

Mitt råd til deg er at du kutter all kontakt med denne mannen umiddelbart. Ta vare på kommunikasjonen mellom deg og han og snakk med dine foreldre eller en annen voksen som du har tiltro til. Deretter kan du kontakte politiet og forklare dem situasjonen din. Ved å få mer informasjon fra deg hvem denne mannen er og hvordan du har hatt det så kan det være grunnlag for at politiet bør foreta seg noe og f.eks hjelpe deg med å få tilbake bildet ditt. Det at du melder ifra kan også hjelpe andre jenter som kan ha kommet i samme situasjon som deg.

Hilsen politiet i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit