Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir tvunget til å gå i korps. Hva bør jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 13 år gammel gutt, og synes det er dumt at jeg blir tvunget til å gå på korps... Jeg prøver å si til mamma og pappa at korps er kjedelig, men de vil ikke høre på meg. Hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner fra det du skriver at du føler at du blir tvunget til å gå på korps. Så leit at du er uenig med foreldrene dine i denne saken. Du skriver ikke bakgrunnen for at du startet i korpset, eller hvor lenge du har gått der. Du sier heller ikke noe om du selv bestemte at du skulle gå der dette halvåret. Uansett er det en vondt å føle at du blir tvunget til å gjøre noe du ikke liker. Det kan være vanskelig å gå i korps når du syns det er kjedelig fordi det krever av deg at du for eksempel må øve.

Har du prøvd å diskutere med foreldrene dine så de skjønner alvoret i hvordan det er for deg? Kanskje du kan forklare for dem hva det er som gjør det så kjedelig? Og så kan foreldrene dine fortelle litt mer om hvorfor de ønsker at du fortsetter i korpset. Det kan nok være greit at dere snakker litt sammen om dette, og hører på hverandre.

Dersom du fortsatt blir i korpset er det kanskje noe som kan gjøres for at det blir mindre kjedelig. Kunne du for eksempel bytte instrument? Hvordan du synes det er å gå i korps kan også variere. Det kan være kjedelig en periode, og så kan det bli morsomt igjen. Kanskje du og foreldrene dine kan bli enige om avtale der du prøver en stund til, og prøver ut ting som er mindre kjedelig, og så kan du slutte dersom det fortsatt ikke er noe gøy. Hva om dere blir enige om at du holder på til sommeren, og så tar dere en ny vurdering da? 

Uansett håper jeg at du og foreldrene dine finner ut av hvordan dette skal løses. 

Hilsen Kors på halsen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit