Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at jeg er gravid.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 17 år. Eg har hat ubeskytet sex alt for lenge. Eg veit det er galt men det bare føltes så ret. Eg er begynt å bli trøt og øm i brystene. Har veldig ofte hodepine. Eg har ikke hat mensen på 2 uker og begyner å bli urolig. Skal til lege å ta blo prøver. Men vis eg er gravid kordan skal eg si det til familie og typen. Ha vil va abort vis det viser posetivt, men det vil ikke eg pg av at eeg er imot det. Eg er red og har ingen å spøre. Ka skal eg gjøre. Hilsen en en streset jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 17 år.

Takk for at du skriver til oss.
Det å ha ubeskyttet sex utgjør en risiko for, blant annet, å bli gravid. Du har nå begynt å bli trøtt, brystene er ømme, du har hodepine og mensen er forsinket. Jeg kan forstå at du er urolig, og at du tenker at du kan være gravid.

Det er bra at du nå skal til legen. Da vil du få svar på om du er gravid, eller at det er noe annet som gjør at du ikke føler deg i form. For å slippe å gå unødig lenge å lure på om du er gravid kan du også ta kontakt med helsestasjonen for ungdom for å ta en graviditetstest.

Hvis du er gravid må du prøve å snakke med familien din, og kjæresten din. Jeg kan forstå at du ikke synes at det er lett, men kanskje kan du skrive ned det som er viktig for deg å si til familien din og kjæresten din. Da glemmer du i hvertfall ikke hva du hadde tenkt til å si. Kanskje har du en venninne som kan være med deg hvis du trenger støtte når du eventuelt skal snakke med familien din?

Det er du som bestemmer om du skal ta abort eller ikke. Imidlerid er det viktig å tenke på at du må kunne klare de forpliktelsene et slikt valg medfører. Det å få barn er et ansvar, i alle fall, i de neste 18 årene.

Hvis du er gravid kan du ta kontakt med Amathea eller helsestasjonen for ungdom for å ha noen å snakke med.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit