Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for at kjæresten min lyver for meg. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg har en kjæreste og vi har vært sammen i 1 år og 3 måneder. helt siden vi bøe sammen har han behandlet meg som dritt. han lyger til meg hele tiden og har vært utro flere ganger, det er et halvt år siden forje gang nå, men jeg går rundt å er kjempebekymret hele tiden. hver dag han ikke er med meg nesten er han med en kompis av han og de driver å går rundt på senteret hele tiden. kompisen hans har veldig mange jentevenner så de finner alltid noen jenter å være med, og derfor er jeg utrolig bekymret hver eneste dag han er ute. jeg kan passordet hans på facebook, så jeg skjekker facebooken hans flere ganger daglig fordi jeg er så bekymret. denne bekymringen min går veldig mye ut over min hverdag, og jeg klarer ikke å konsentrere meg når jeg gjør lekser hvis han er ute. men når vi er sammen har vi det kjempefint, jeg har ikke så mange andre venner å være med så om vi slår opp så kommer jeg mest sannsynelig bare til å sitte hjemme å kjede meg hver dag. hva synes du jeg burde gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at du er bekymret, men det er nok ikke alltid slik at det er riktig å sjekke Facebook-profilen hans. Husk at tillit er viktig i forhold. Jeg skjønner godt hvorfor du gjør det, men samtidig tror jeg det er viktig at du stoler på at han sier ifra om det skjer noe. Du skriver at han er mye med andre, og selv om det er viktig å klare å kombinere venner og kjæreste må man prøve å finne en balansegang som passer for dere begge. Jeg tror det er viktig at du prater med han om det. Se på artikkelen jeg legger ved. 

Jeg vil anbefale deg å prøve å se om du også kan bli kjent med noen nye slik at du har noen å være med de gangene han er ute. Da slipper du å sitte hjemme å kjede deg. Det kan også være lurt med tanke på at det kanskje kan bli slutt, og da er det viktig å ha noen å falle tilbake på. Jeg legger ved en artikkel du kan se på. 

I første rekke tror jeg det er viktig at dere prater sammen, for husk at kommunikasjon er viktig. Fortell hva du føler og tenker slik at han forstår det. 

Om du skulle finne ut at det er best at dere gjør det slutt legger jeg ved en fin artikkel du kan ta en titt på. Jeg legger også ved noen andre artikler som passer sitasjonen din. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit