Hopp til hovedinnholdet

Hun gjør ikke som alle andre

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei,jeg er en jente som er 13 år og livet mitt er helt bæsj.jeg mener nesten alle synes jeg er stygg lang feit og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.jeg er nesten ikke som jenter .jeg fikser alldri på håret tar netsen altid på samme klær.vennene mine er nesten alltid ute mens jeg er inne og spiller på ipaden.de sier at jeg er barneslig og er alltid inne.jeg tørr ikke å kle på meg fine klær,gjøre forskjellige ting på håret,og ta på sminke.spørsmålet mitt er:hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det kanskje ikke er så farlig jeg, om du ikke gjør som alle andre. Det som er viktig er at du har det bra, og trives med det du gjør. 
Ut ifra alderen din tipper jeg at du akkurat har begynt på ungdomsskolen, og du er i en alder der folk utvikles veldig ujevnt. Det er helt naturlig at noen av de du var mye sammen med på barneskolen "vokser fra deg", og modnes raskere. Samtidig er det kanskje også noen som er "tregere" enn deg på noen ting. Ingen av de tingene du nevner her, altså sminke og klær, er noe som haster å begynne med. Dersom de du pleide å være sammen med på barneskolen er opptatt av klær og sminke betyr ikke det at du også må være det. Det betyr heller ikke at dere er nødt til å være så gode venner som dere har vært tidlligere. Dere er ikke nødt til å være like mye sammen som før. Det er naturlig at vennegjengene også endrer seg.

Det som kan være verdt å tenke over er at kroppen din også er i utvikling. Noe av det som da skjer er at du svetter mer, og svetten din lukter mer enn tidligere. Det betyr at du vil ha behov for å vaske deg eller kanskje dusje hver dag, og du har også behov for å skifte klær, særlig undertøy, oftere enn du kanskje har gjort tidligere, for ikke å lukte vondt. 

Dersom det er noen som snakker stygt om eller mobber andre, er det ikke greit! Da er det superviktig å si ifra til en voksen!!

Stol på deg selv, og gjør det som passer for deg, så lenge det ikke går på bekostning av andre! Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit