Hopp til hovedinnholdet

Har hatt flere kjærester som driver med selvskading, noe galt med meg?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Venninna mi er deprimert og driver meg selvskading og jeg har alltid vært hjelpende med andre folk som har eller har hat problemer med selvskading. jeg har selv vært deprimert og prøvd og ta livet av meg selv, men innså at jeg kan gjøre noe med livet mitt, Men jeg klarer ikke ha en kjæreste fordi vær eneste kjæreste jeg har hat driver eller har hat selvskade problemer. Er det noe galt med meg eller hvordan jeg tenker? jeg får aldri et fast forhold. Plis hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no. 

Du skriver at du har flere venner som har strevd med selvskading og at de kjærestene du har hatt også har slitt med det. Du skriver også at du selv har hatt det tungt, og jeg synes det er bra at du har klart å komme deg gjennom en så tøff periode. Jeg synes det høres ut som du har mye omsorg og forståelse for venner som strever. Det kan være tungt å ha venner som strever, og noen ganger må det kanskje være litt ekstra vondt for deg som har vært gjennom så mye selv. Jeg forstår at du kanskje tenker litt på dette og lurer på hvordan det vil bli framover.  

Jeg vet at mange ungdommer tenker mye på det med kjærester, hvem de har vært sammen med og om de vil kunne få et nytt forhold som vil bli bra. Jeg tenker du er en gutt som har gode tanker og mye omsorg i deg, og jeg håper du kan ha tro på deg selv og de gode egenskapene du har i deg. Tenk gjerne over hva du ønsker i et forhold og stol på deg selv. 

Hvis du ønsker mer råd og støtte videre, tenker jeg det kan være til hjelp for deg å snakke med noen om hvordan du har det og de bekymringene du strever med nå. Er det kanskje en voksen i familien du har tillit til og kan dele dette med? Du kan også snakke med lærer, rådgiver eller helsesøster på skolen din. 

Jeg håper dette svaret var til hjelp for deg. Ta godt vare på deg selv, ønsker deg lykke til videre!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit