Hopp til hovedinnholdet

Faren min nekter meg penger fordi han synes moren min får for mye bidrag. Hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Min mor fikk alt for lite barnebidrag og endte opp med og søke om mer bak min far sin rygg, han likte selfølgelig ikke dette men han har ikke noe han kan si for hun har rett på dette. Og nå er det sånn at hver gang jeg spør han om penger sier han "nei, jeg har ikke penger fordi moren din får så mye bidrag og da kan ikke jeg gi noe til deg, dumt, vet det" for det første: hun har rett på egentlig MYE mer bidrag og for det andre: dette er ikke noe jeg trenger å bli blandet inn i vel? Det er jo ikke min feil at dette skjedde? Det er nesten som om han sier det for at jeg skal gå til mamma og fortelle dette sånn at hun får dårlig samvittighet, men det lar jeg ver å gjøre for hun har nok å tenke på. Men for meg er det blitt for mye, hver gang jeg snakker med han tar han det opp og jeg har en dårlig følelse etter hver telefon samtale og han legger rett og slett for mye press på meg.. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Dette er helt klart noe du ikke skal blandes inn i . Det er ille at faren din ikke klarer å skille hensynet til seg selv fra hensynet til deg. Det beste ville være om du så til ham at du ikke orker å høre på dette mere, at dette er noe mellom han og moren din.

Du burde si at dette har ikke noe med deg å gjøre og at du trenger at begge foreldrene dine stiller opp for deg. Til syvende os sist må du vurdere hvor lenge du orker å bli utsatt for slikt press og må velde det bort.

Kanskje du bør si til foreldrene dine at de må ta kontakt med familievernkontoret dere tilhører for å få hjelp til å legge denne konflikten bak seg.

Håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit