Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg gjøre for å få hund?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg harså lyst på en hund men med en gang jeg bare snakker om det sier de nei jeg hvet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har alltid lyst på en hundevalp jeg hvet det er mye ansvar men jeg har passet hund mange ganger jeg hvet ikke hvordan jeg skal overtale forelderene mine om å få hund uten at de sier nei? Hva må jeg gjøre for å få hund????? Hvordan skal jeg lære å snake om det uten de bare sier nei????????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner du veldig gjerne vil ha en hund. Og at du syntes det er leit at foreldrene dine ikke vil snakke med deg om det, når det tydelig betyr så mye for deg.

Har du spurt foreldrene dine om hvorfor de ikke vil diskutere det? Det kan jo være de har en personlig opplevelse med hund som gjør at de ikke vi ha en. Det kan jo også være de synes det er for stort ansvar for deg å ha en hund, med tanke på skole, aktiviteter og  hva dere skal gjøre om dere skal på ferie. Det å anskaffe seg et kjæledyr er en viktig avgjørelse, ikke minst fordi det er noe som skal vare i mange år. De fleste hunder lever i 8-15 år. De behøver mange turer ut hver dag, uansett vær. En hund kan også koste mye, og den koster også i form av mat og oppfølging hos veterinær.

Det er vanskelig og gi det et konkret råd, men hva om du begynner med å gå på biblioteket og låne bøker om hunder? Der kan du lese om de forskjellige hunderasene  og hva de behøver av stell. Er det kanskje en nabo som har en hund du kan spørre om å få gå tur med? Da kan du lære mer.

Når du føler deg sikker på du vet hvor stort ansvar det er kan du jo spørre foreldrene dine om dere kan snakke sammen om det igjen.

Det er viktig og sette seg rolig ned og snakke. Ikke hisse seg opp, da blir det  fort vanskelig.

Håper dere kan få til en samtale. 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit