Hopp til hovedinnholdet

Er det noen man kan snakke med på nett om å være transseksuell?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Er det noen man kan snakke med på nett om å være transseksuell? Jeg lurer på om jeg er det. Jeg har en tøff tid nå og vet ikke om jeg orker lengre, vær så snill å hjelp meg! Jeg vil ikke møte folk face-to-face eller si det til kjente før jeg vet sikkert hvem jeg er... Jeg har sovet lite, sittet oppe prøvd å finne ut av det, men jeg klarer ikke. Det at jeg ikke vet hvem jeg er og har det tøft pga. det har gjort meg til et monster, jeg er forferdelig mot andre; en fyr som har hatt og kanskje har det vondt ennå gjorde meg glad og ville være vennen min, men det var for tøft for meg og jeg var så slem... Nå har han ikke snakket til meg særlig siden, jeg vet ikke om det er fordi han er sint, lei seg eller hva det er, men jeg vil ikke gjøre folk lei seg... Jeg vet ikke engang hvem jeg er, hvordan kan jeg gjøre noe i det heletatt? Det er mye og takle og folk gir meg mer, det er slitsomt og jeg vet ikke om jeg kan takle det.. Jeg håper jeg kan få hjelp, jeg trenger det virkelig...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Veldig trist å høre at du har det vanskelig. Likevel er det kjempebra at du deler det du kjenner på her inne på Ung.no, noe som kan være første skritt på veien mot å finne ut av hvem du er og hva som kjennes riktig ut for deg!

Det er smertefullt å være annerledes, nettopp fordi man bryter normene i samfunnet rundt hva som er "vanlig og forventet"! Da er det ikke alltid så lett å være hyggelig og positiv i møte med andre. Likevel er jo dette noe du har blitt bevisst på, og derfor noe du har muligheten til å gjøre noe med!

Ut ifra det du skriver, kan det høres ut som om du fikk tildelt et kjønn ved fødselen som egentlig ikke kjennes riktig ut for deg? Hvis det er dette du kjenner på, skal du vite at du ikke er alene, og at det finnes hjelp å få!

Min erfaring er at kroppen sier ifra når den ikke har det så bra, eller når noe plager oss. Hvis det er slik for deg, at du opplever at det ytre ikke stemmer overens med det som er inni, er det jo ikke så rart at du har det tøft. Dette er en frisk reaksjon på noe som kjennes vanskelig ut. 

Min erfaring er at det er viktig å ta disse følelsene på alvor, utforske de for å finne ut av hva de kan handle om for deg!

Vil anbefale deg å gå inn på sidene til Skeiv Ungdom og HBRSU. Her kan du finne informasjon rundt det å være transseksuell. Du kan også kontakte Ungdomstelefonen. Legger ved noen artikler du kan se på!

Håper noe av dette ga mening for deg. Ikke stå alene i dette!

Finn flokken din! Hvis du bor i Oslo, er du hjertelig velkommen til å sende mail til helsestasjon LHBT. Vi har taushetsplikt og du kan være anonym.

Heier på deg, ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit