Hopp til hovedinnholdet

Jeg mister mange venner.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år og jeg sliter på skolen, og jeg mister veldig mange venner for tiden uten en grunn men liksom er ikke så veldig mye med dem og når jeg skal til dem går dem sin vei. Jeg vet ikke hvorfor, jeg prøver å snakke med dem, men de bare svare meg frekt tilbake. jeg klarer ikke å fortelle det til mamma, jeg har fortalt henne alt annet og jeg skal snart bytte skole, jeg vet det blir tøft men det er lettere å få venner der, siden jeg har mange teite rykter på meg og alle hater meg, da er det ikke lett å få venner på samme skole. Jeg er usikker på meg selv og ikke klarer å styre følelsene mine for noen, eller kanskje noen men det er ikke lett å glemme de jeg ikke egentlig liker. Jeg ønsker meg jobb men det er litt vanskelig nå siden vi får veldig mye lekser og jeg har fotballtreninger 3 ganger i uken, jeg vil være barnevakt for noen i nabolaget eller ikke så langt unna. eller så vil jeg jobbe i butikken, trenger penger til å samle til en reise og treffe andre venner.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg, og at du er usikker på hva du skal gjøre. Når det er snakk om slike ting kan det være lurt å prate med en voksen person du stoler på - enten en lærer eller forelder. Jeg skjønner at det kan virke vanskelig, men voksne sitter med masse livserfaring og vet hvordan man burde håndtere slike situasjoner. Det kan være vanskelig å måtte slike med slike ting alene. 

For din del handler det nok i stor grad om å tenke at du er bra nok, selv om du føler at du mister venner. Jeg legger ved en artikkel om hvordan du kan ta kontakt med nye mennesker, men tror det i første omgang er viktig at du tar kontakt med en voksen person du stoler på, og at du prøver å sette ord på følelsene dine. Om det er sånn at du syntes det er vanskelig å snakke med moren din tror jeg det kan være lurt å ta kontakt med en lærer. 

Når det kommer til det med jobb kan det være lurt å vente med det til du føler at du får andre ting på plass. Jeg tror det lett kan bli enda en stressfaktor om du skal prøve å presse det inn i en ellers litt vanskelig periode.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit