Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få plass?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei, Jeg er en innvandrer gutt på 17 år og har lyst å gå på vg1 tip neste skoleår og skal søk vg2 brønnteknikk etter vg1 men jeg blir 18 mens jeg er på vg1 i November så er det fortsatt mulig å få plass in brønnteknikk? det står her at de som er over 18 år kan ikke få plass http://prntscr.com/6e76rf forrige år var jeg på studiespesialisering vg1((vet ikke hva jeg skal velge)) men sluttet fordi det var for vanskelig for meg og nå går jeg på innføringsklasse XD men nå er jeg bedre enn meg før fordi når jeg har prøve så får jeg 4 i alle fag bortsett fra matte, klarer bare 3 men det skal jeg fikse håper dere forstår det jeg skrevet :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner og at det går bedre for deg på skolen!

Det er vanskelig å gi deg et konkret svar på det du spør om, for her er det så mange ting som kan spille inn. Vi anbefaler at du tar dette opp med rådgiver på skolen din.

Generelt kan vi si at det ikke er noen 18-års aldersgrense for å få skoleplass, men det har mye å si at du fremdeles har ungdomsrett (du kan lese mer om det i artikkelen nedenfor).

Du bør også være klar over at vg2 Brønnteknikk har få plasser og er veldig populært, så alle som ønsker det kan ikke få det.
Jobb mot målet ditt, samtidig er det lurt å se på hvilke andre muligheter du kan ha etter vg1 Teknikk og industriell produksjon, så du kan ha en alternativ plan.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit