Hopp til hovedinnholdet

Hvordan gjenopprette slettede bilder?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei! jeg trur kanskje dette spørsmålet er litt uten om det vanlige, men det handler om meg og mamma, men mest om noen bilder som har blitt slettet. mamma har sin pc, der jeg hadde lagret over 4000 bilder.. hun hadde på egen hånd tatt og gjenopprettet den å klarte sååå klart å slette alle bildene mine. jeg blei kjempe sint og kjeftet på henne. hun beklaget så mye, men jeg er fortsatt sur. alle de bildene var det fra barnedåp, konformasjon min, turer og masse venne bilder. og av dyra mine. er det noe jeg kan gjøre for å få tilbake disse bildene? og noe jeg kan gjøre for å bli litt gladere og gjøre noe for mamma sånn at hu ikke trenger å ha skyld følelse lengre, ho viste ikke at bildene blei slettet. Takk for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så dumt at du har mistet mange bilder som du var glad i. Jeg forstår godt at du ble både sint og skuffet.

Det finnes et ørlite håp i å kunne hente tilbake filer som er blitt slettet. Selv om filer er slettet, så kan de ligge på disken fortsatt. Dersom du går til noen som reparerer PC-er kan de undersøke den, og se om det er mulig å gjøre noe. Jeg vet ikke om det kommer til å fungere, men det kan jo være verdt et forsøk.

Jeg synes det er fint å høre at du har lyst til å gjøre det godt igjen med mamma. Kanskje du kan fortelle henne at du ble så sint fordi du mistet så mange bilder du var glad i? Om du forteller om følelsene dine kan det være lettere for henne å forstå. Å si unnskyld kan jo også være et forsøk.

Du spør om hvordan du kan bli gladere. Det er vanskelig for meg å svare på. Det høres ut som du har veldig dårlig samvittighet overfor mamma, så kanskje du vil få det bedre om du gjør opp med henne. Kanskje dere også kan finne på noe som dere liker å gjøre sammen, slik at du kan tenke på noe annet enn bildene?

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit