Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine krangler ofte.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 13 år (blir 14 i sommer). Foreldrene mine krangler ganske ofte, og det samme med brødrene mine. Og da det først blir krangel er det skriking, roping, og de sier slemme ting til hverandre. Mamma sier ofte at hu skal reise fra oss, det sier hun hver gang det er bråk. Føler at dette påvirker meg virkelig. Jeg er såklart glad i foreldrene mine og de 3 søskna mine, men jeg er utslitt av alt bråket. Jeg blir virkelig lei meg, og det kan gå mange dager før den og den krangelen ikke er i tankene mine. Hver gang jeg skyper med venninner må jeg forsikre at jeg er langt unna de andre i huset for det er alltid skriking eller banning. Jeg klarer ikke å leve med alt dette her, med tanke på lekser og prøver, fordi det er for mye stress i huset vårt hver eneste dag. Hva bør jeg gjøre? Synes dere jeg burde snakke med noen? Jeg har lyst å komme meg vekk for en stund, vil fortsatt bo på dette stedet, men orker ikke bråk og skriking og banning hver eneste dag. Er utslitt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente på 13 år.

 

Jeg synes du skal snakke  med familien din om hvordan du opplever situasjonen hjemme, hvordan du har det og føler det.

Kanskje du kan la dem lese mailen din. Du beskriver der veldig godt hvordan det er hjemme hos deg. Det er ikke bra for deg at du blir helt utslitt, lei deg, er utrygg og ikke klarer å konsentrere deg. Ved å snakke sammen kan dere kanskje lage noen regler for hvordan en skal ta opp ting, hvordan en skal takle uenighet og hvordan en skal snakke sammen.

 

Noen familien klarer ikke dette alene og må få hjelp av profesjonelle, for eksempel ved et Familiekontor.

Mange unge snakker også med helsesøster på skolen. Hvis ikke situasjonen for deg hjemme blir bedre kan det også sendes en melding til barnevernet der du bor. Barnevernet vil vurdere din omsorgssituasjon og eventuelt sette inn tiltak, for eksempel foreldreveiledning, for at du skal få det bedre.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit