Hopp til hovedinnholdet

Jeg er deprimert.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Heisann. Jeg trenger litt hjelp. Jeg er 14 år og er veldig deprimert føler jeg. Jeg griner hver eneste dag og føler livet bare er vanskelig. Jeg har bare en god venn og hun bor på andre siden av landet. Jeg hadde to. Det var hun og det var kjæresten min. Men han slo opp for noen dager siden og han betydde så utrolig mye for meg. Nå er jeg igjen og jeg er helt helt knust. Jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre med livet mitt og jeg føler at jeg ikke betyr noe lenger. Aner ikke hva jeg skal gjøre lenger..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
Jeg forstår at du har det vanskelig, ut fra det du forteller her. Du skriver at du hadde to venner, men nå har du en venn, etter at kjæresten din slo opp. Det er vondt og trist når forhold tar slutt. Kjærlighetssorg gjør vondt, man blir trist, og man kan gråte hver dag, slik du sier at du gjør.

Det er ikke uvanlig å ha en følelse av at man ikke vet hva man skal gjøre, eller føle at man er helt knust. I den situasjonen du er nå kan det være til stor hjelp å snakke med noen. Kan du snakke med foreldrene dine? Kan du snakke med venninnen din, selvom hun bor langt unna?

Helsesøster er en person du kan gå og snakke med. Det å dele følelsene og tankene med noen hjelper. Da kjenner man seg ikke så alene.

Jeg vil også anbefale deg å holde fast ved det du pleier å gjøre, gå på skolen, og gå på aktiviteter hvis du har noen. Lytt til musikk som betyr noe for deg. Si til deg selv at " du kommer deg igjennom dette". ( Du vil gjøre det, selvom du har det kjempevanskelig nå).

Ta vare på deg selv, du er verdifull og du betyr noe!

Jeg legger ved noen artikler under som du kan ha nytte av.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit