Hopp til hovedinnholdet

Lærer legger seg opp i vennskap 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Læreren til meg og bestevennen min fortalte bestevennen min at hun ikke burde henge med meg, og sa til hun at hun ikke skulle ''fargelegge seg selv''. Bestevennen min fortalte det selvfølgelig til meg og jeg ble ganske sur.. Jeg er egentlig ikke noe forferdelig, jeg er flink til de meste fagene untatt matte, og jeg bruker å småprate i timene. Og hver gang jeg og den personen som jeg snakker med blir tatt, får jeg skylden. Og en uke siden sa læreren min til besteveninnen min at hun ikke skulle ''fargelegge seg selv igjen'' og sa til hun at hun så ut som en sminkedokke? Hater læreren min meg og vennen min? Er dette nokke jeg burde fortelle helsesøstra eller foreldre mine? Tusen takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

At en lærer snakker om deg til en annen elev på en slik måte er i utgangspunktet ikke greit.  Men det virker som om læreren din kanskje tenker at han ikke ser den ordentlige deg fordi det er for mye sminke. Men det kan også være at læreren sier ting han eller hun ikke burde si.

Å være god på å sminke seg handler mye om å bruke kanskje mye sminke, men å gjøre det på en måte så det ikke ser ut som man har på seg så mye. Da ser man bare veldig fin ut og det ser naturlig ut.

Du skriver at du egentlig ikke er forferdelig. Vi tror du er en flott jente fordi du tør å skrive inn til oss om dette og si fra om at noe oppleves som urettferdig. Det er viktig. 

Kanskje du kan snakke med helsesøster på skolen din. Hun er god på å snakke med ungdommer og kan komme med gode råd.

Håper det ordner seg for deg.

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit