Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene lar meg ikke få mobil

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går i åttende klasse og jeg har ikke mobil. Hver gang jeg sier til noen at jeg ikke har en mobil så blir de skikkelig sjokka. Det får meg til å føle meg litt dum som ikke har mobil. Jeg har bedt foreldrene mine om å få en men de sier alltid nei. Der verste er at jeg er den eneste på trinnet utrn mobil. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du skriver til oss.

Jeg forstår veldig godt at du kan føle deg dum fordi du ikke har mobil. Det kan føles litt trist og flaut i blant. Men, du vet kanskje at det er mange barn og unge som ikke har mobil. Også mange på din alder.

Du skriver at du allerede har spurt dine foreldre om å få en mobil, men at de har sagt nei. Jeg tror de sier nei av beste mening. Mange bruker mobilen på skolen, blir ufokusert fordi de kun ser på mobilen og dermed ikke har tid til andre eller til leksene sine. Kanskje de er bekymret for at det samme vil skje med deg?

Når jeg leser mailen din så får jeg inntrykk av at du er en jente som er flink til å ordlegge seg. Har du spurt dine foreldre om hvorfor de sier nei? Synes du det høres greit å sjekke dette først? Og hvis du er så heldig å få mobil så kan dere sammen lage noen regler for bruken av den.  Det er viktig at man respekterer sine foreldre, men det er også lov å komme med egne meninger og forslag. Husk bare å si det på en ordentlig måte.

Det finnes ulike type abonnement som regulerer bruken (for eksempel at du kan bruke for 200 kroner i måneden), du trenger ikke å kjøpe den dyreste mobilen, sjekke litt selv på finn.no om hva som finnes der? Du kan også høre med folk du kjenner om de har noen forslag.

 Du er ikke dum fordi du ikke har en mobil. Du er en jente som ikke har mobil – ennå.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit