Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg stemplet.

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg trenger seriøst hjelp!Dere er mitt enste håp..Jeg fikk diagnosen Asperger for et par år siden.Det hele starta med at lærern jeg hadde i 6klasse mente at jeg hadde 'sykiske problemer' og at jeg burde dra til BUP..Jeg var for ung til å forstå hva jeg ble dratt med på,hadde jeg visst hva BUP var den gang så hadde jeg sagt NEI!dum og naiv som jeg var,dro jeg på BUP,Etter et par mneder fikk jeg diagnosen og jeg var glad for nå måtte lærern bli fornøyd og ikke mase på meg mer..Nå er live mitt et helvete!Jeg blir særbehandlet på skolen ogdet er ikke noe morsomt!Lærerne behandler meg som en hemma unge!De spør heletiden om jeg trenger hjelp,extrahjelp i matte osv.Bare så det er sagt så har jeg en veldig mild form for Asperger og er som alle andre har bare et par småvansker i det sosiale men det greier jeg å fikse selv..ellers så er jeg som alle andre! men neida..det forstår ikke lærerne...JEG FØLER MEG STEMPLET!Jeg orker ikke gå på skolen mer! Plis jeg trenger råd og tips! jente 15 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente, 15 år.

Takk for at du skriver til oss.
Det du forteller om her kan nok en del ungdommer kjenne seg igjen i. Når man får en diagnose er det viktig at dette ikke fører til forutinntatte holdninger, og stempling.

Det er trist, og ikke bra at du opplever dette. Jeg kan forstå at du ikke synes at det å få særbehandling er noe bra når du ikke selv ønsker det. 

Jeg tenker, ut fra det du skriver her, at du virker som en veldig sterk og reflektert jente.

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster, og få hjelp til å snakke med lærerene. Du bør fortelle lærerene hva du har behov for, og hva du ikke ønsker.

Det er også viktig at foreldrene dine vet hvordan du har det, og at de støtter og hjelper deg i denne situasjonen.

Du har krav på tilpasset oplæring som alle andre lever på skolen, men du skal selvsagt ikke oppleve å bli plaget med hjelp du ikke ønsker eller har behov for.

Si i fra!

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett på tilpasset opplæring

Skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser på? Eller kanskje du er blant dem som føler at du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra, for du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit