Hopp til hovedinnholdet

Sexpartner har klamydia

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg fikk vite av min sexpartner at hun hadde klamydia og jeg var den siste hun hadde samleie med, er det da mulig og gå inn på apoteket og spørre om å få medisin til det eller må du til legen for å bekrefte ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at sexpartneren din har sjekka sex for klamydia, og at hun sier ifra til deg. Hun er ikke alene om å ha klamydia. Det er ca. 60 nye tilfeller i døgnet i Norge. Og de som blir smittet, er som regel unge mellom 15 og 25 år. Klamydia har lite eller ingen symptomer, så det kan være vanskelig å vite at man har det om man ikke sjekker seg.

Klamydia smitter lett! Dersom din sexpartner har fått påvist smitte, så er det stor sannsynlighet for at også du har det. Ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor og få resept på antibiotika. Kan hende de ønsker at du skal ta en test du og, men som regel, når man har hatt sex uten kondom, og den man har hatt sex med har fått påvist klamydia, så er det stor sannsynlighet for at man har det selv og, og man får resept på antibiotika.

Jeg ønsker deg lykke til! Og bruk kondom!:-)

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit