Hopp til hovedinnholdet

Bli bedre i matte.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år, og er veldig dårlig i matte. Det høyeste jeg har fått er 3. Hva kan jeg gjøre for å bli bedre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Veldig bra at du vil stå på for å forbedre deg! Fortell lærerne dine at du vil stå på ekstra framover, men at du trenger hjelp og tips til hvordan du kan jobbe best mulig. Læreren kjenner ditt nivå i matte og kan finne gode oppgaver og pensum du bør øve på som er tilpasset ditt nivå, i tillegg til å gi deg tilbakemeldinger på arbeidet ditt, og hjelpe til med å heie deg fram underveis. Dette er lærerens jobb, så ikke gi deg! Gode tilbakemeldinger vil nemlig gjøre jobbingen din mer effektiv og mer rettet mot de delene av pensum som du trenger å bruke mest tid på. Kom gjerne også med egne forslag til hvordan undervisningen kan tilpasses deg bedre. Du har sikkert følt litt på hva som fungerer og som du lærer av, og i hvilke tilfeller du ikke får noe ut av undervisningen.

 

I tillegg er det viktig å være tålmodig, for ofte tar det litt tid før man ser resultatene av jobbingen på karakterene. Dette er viktig at du husker på. God jobbing VIL gi deg resultater, men det tar ofte litt tid. Stå på, og ikke gi opp underveis! Noen bruker lengre tid på å lære matte, mens andre sliter mer i andre fag. Sånn er det dessverre bare. Ikke gi opp, og fortell deg selv hver dag at dette SKAL du få til!

 Hvis du vil ha variasjon fra læreboka av og til, sjekk eksempelvis matematikk.net og matematikk.org. Der finner du flere nettsider med matteoppgaver, forklaring på formler og spill på nett som du kan øve deg på. Jeg har også lagt ved en artikkel under dette svaret med tips om nettsider hvor du finner aktuelt stoff til bruk i ulike skolefag. 

Jeg har lagt ved noen artikler under dette svaret med mer informasjon og tips på veien. Håper noe av dette kan være til litt hjelp eller inspirasjon. Stå på, og lykke til videre!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studieteknikk - Hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit