Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sinnsykt sur akkuratt nå

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er sinnsykt sur akkurat nå. Jeg er sur på en gutt som har brukt meg og ljugd meg rett opp i trynet. Helt utrolig hvor respektløse og frekke folk kan være. Jeg føler meg som en bøtte full av dritt. Jeg trodde vi faktisk hadde noe spesielt der, men neida. Han sier noe til meg men gjør noe helt annet. Hvorfor er det alltid jeg som blir behandla på den måten? Nå er han plutselig på en annen jente. Han er med forskjellige jenter all the time, og jeg blir såra og lei meg av det. Han vet ikke at jeg er sur på han nå og heller ikke at jeg vet at han har vært med den eller den jenta. Har gråtet utrolig mye idag, pga han. Er dette normalt? Han er et år yngre enn meg. Er dette kjærlighetsorg? Har aldri opplevd det før

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det er leit å høre at du har det sånn. Det høres rart ut, men det er bra du er sur nå og reagerer når du føler du har blitt urettferdig behandlet. Da kan det være mindre sjangse for at du velger en gutt med lignende trekk igjen, eller godtar å bli behandlet på den måten.

Jeg vet desverre ikke hvorfor det hender deg, noen ganger så er man uheldig og kan ikke forestille seg at slike ting kan skje. Andre ganger så kan det være at man liker noen til tross for at man vet at de ikke alltid oppfører seg bra og da kan det være at man tror de har endret seg også behandler de deg dårlig senere allikevel. Det er fullt naturlig å bli lei seg og såret. Og ja, det høres ut som en form for kjærlighetssorg. Alle opplever kjærlighetssorg individuelt, men du beskriver at du ikke har det noe bra med situasjonen og det er nok til at det ikke er OK!

Jeg vet ikke hva som passer best for deg å gjøre, du får kjenne litt på det. En mulighet er å snakke med han om hvordan du har det og hva du tenker og føler slik at du ihvertfall føler at du har fått sagt det du ville, og kan gå videre. Uansett så tror jeg det er bra om han får en tilbakemelding på at hans oppførsel ikke er OK! En mulighet kan være at du skriver ned alle følelsene dine og velger å ha det for deg selv. Når ting blir vanskelig kan du lese på det eller skrive det på nytt for å få det ut av systemet. Da har du fått luftet tankene dine litt, og kan være at du får det litt bedre. Legger ved artikler under som kan være til hjelp.
Ønsker deg lykke til! 

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit