Hopp til hovedinnholdet

Mensen er forsinket.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 16 år og mensenen min er 5 dager forsinket. Jeg har hatt sex og brukt kondom, men vi sjekker alltid om den har sprukket og passer alltid på at den er på. Jeg er redd for at jeg har blitt gravid, men jeg har stresser litt i det siste pga det er snart eksamens tid. Er det mulig at mensenen min er forsinket pga stress? Eller kan det være noe annet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 16 år.

Takk for at du skriver til oss.
Det er nok mange ungdommer som kan kjenne seg igjen i det du forteller om. Jeg synes det er flott og ansvarsfullt at du bruker kondom når du har sex. Hvis kondom brukes riktig er det et bra prevensjonsmiddel, i tillegg til at det beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner.

Hvis du og kjæresten din har regelmessig sex vil jeg anbefale deg å ta kontakt med helsestasjonen for ungdom for å få, eventuelt, p-piller. Da kan du bruke det, og kjæresten din kan bruke kondom.

Mensen kan påvirkes av hvordan man har det psykisk, eksempelvis i forbindelse med stress. Når man begynner å tenke på at mensen er forsinket, og at man kanskje kan være gravid kan dette påvirke og forsinke mensen.

Jeg vil alikevel anbefale deg å ta kontakt med helsestasjonen for ungdom for å ta en graviditetstest hvis du ikke får mensen om 1 ukes tid til.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit