Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger hjelp til å ordne opp med henne

Jente 13 år
 

Spørsmål

Det er en jente på trinnet som jeg egentlig virkelig misliker, men er vennlig med. Og hun var bestevennen min før. Hun ble egentlig ganske populær, jeg ble mobbet, og hun Ditcha meg. Nå kommer vi til poenget, på skolen hadde vi et ball, og den kvelden kom jeg egentlig godt overens med alle.. hun jenta kom i trøbbel rundt hennes venner ( de populære), og de begynne utestenge henne. Jeg syntes seffølgelig synd på henne siden jeg hadde vært gjennom dette selv. Så jeg trøster henne osv. Jeg prøvde hjelpe henne ordne det, og det gikk ganske enkelt. Neste gang jeg så henne var vi rett på det samme som sist. Hun var veldig ignorerende. Seffølgelig blir jeg lei meg. Og vet ikke hva jeg skal gjøre. Så derfor bestemmer jeg meg for å bruke Ask, men anonymt. Der skriver jeg masse dritt til henne. Hun svarer. Til slutt sa hun "jeg vet hvem du er altså". Etterpå fikk jeg en ekkel melding selv av noen jeg antar er henne. Men jeg trenger hjelp til og ordne dette! Hva skal jeg gjøre? takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Her tror jeg det er best at dere rydder opp i vennskapet, snakker sammen og ber om unnskyld til hverandre. Selvom det er sårt og vanskelig er det ikke bra å sende dårlige meldinger til hverandre. Når det er sagt vil jeg også rose deg og si at det er godt du tok henne inn i varmen den gangen. Hva med å snakke om de erfaringene dere nå har hatt sammen, siden nå har dere begge to opplevd lignende ting? Snakk med henne om din opplevelse, så kan hun snakke om sin, også hvordan dere kan løse ting sammen og få det bedre igjen. Det kan være at vennskapet ikke blir som før, men at dere ihverfall kan få ryddet opp i det som har skjedd nå. Du kan også gjerne fortelle henne at selvom hun er en del av de ''populære'' som virker ganske uhyggelige til tider, så trenger hun ikke oppføre seg dårlig mot deg. Ønsker dere lykke til og legger ved artikler under som kan hjelpe. 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit