Hopp til hovedinnholdet

Venninna mi baksnakker meg sinnsykt mye

Jente 13 år
 

Spørsmål

Veninna mi (eks veninne nå) har baksnakket meg sånn sinnsykt til min andre veninne. hun har kalt meg bitch hun sier jeg er rar fordi jeg er kristen og masse sånt.Hun og faren leier en leilighet av oss og avertill så vil jeg bare kaste henne ut.Hva skal jeg gjøre for å ikke bli SYKT forbanna?det var sånn gratis dag i dyreparken og hun slemme eks veninna mi ville bare ha meg med hvis vi kunne kjøre henne men det kunne vi ikke og hun ditcha meg.og etter det sa hun til den snille veninna mi at hun aldri vil ha meg med (dette har skjedd mange ganger) Og hun slemme virker helt besatt og gal etter den snille veninna mi og hun er redd for vi to skal leke sammen.Og hun slemme veninna har fått seg en ny OND berteveninne. og de gjør alt for å ødelgge meg ALT de får folk til å mobbe meg fordi jeg er lav, jeg har fått ekstremt dårlig selvtillit pga. dem..de har til og med gitt meg trusler og foreldre hjelpe ikke .Hva skal jeg gjør med alt dette rotet hjelp meg... Hilsen sjenert trist jente på 11år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Så leit å høre, dette hørtes ut som en lei og slitsom situasjon. Her ville jeg kontaktet en lærer på skolen eller helsesøster, og snakket med dem. Skolen skal ta tak i sånne ting.Du skal ikke bli mobbet eller bli behandlet dårlig. Det er godt at du klarer å være et fint medmenneske selvom de oppfører seg dårlig. Du sier at foreldrene dine ikke hjelper til? Prøv å snakk med dem igjen og se om de kan være til nytte. For at du ikke skal bli så sint, og dårlig behandlet så tror jeg det beste hadde vært å få dere jentene til å snakke sammen og få ordnet opp, slik at det ihvertfall ikke blir noe mer dårlig behandling og at man kan oppføre seg hyggelige mot hveandre. Noen ganger så kan man være sjalu på hverandre og være redd for at den andre skal ta venninnen fra en, men man skal ikke oppføre seg sånn for det. Du skal ikke være venn med noen som baksnakker og oppfører seg dumt mot deg. Uansett om du vil være venn med de eller ikke, så tror jeg det er best å rydde opp i det og snakke om det med noen som kan hjelpe dere. Kanskje dere får det bedre og hun begynner å oppføre seg bra igjen? Hvis ikke så høres det best ut at du prøver å finne noen andre venner som behandler deg bedre. Du skal bli behandlet med kjærlighet, omsorg og respekt. Det du kan gjøre for å ikke bli så sykt forbanna tror jeg er å bruke teknikken som er gitt i artikkelen jeg legger ved under om ''kaos i hodet og følelser som koker'' også hvordan mestre sinnet ditt artikkelen. Også bruke de rådene jeg har gitt over her, med å få hjelp av noen til å ordne opp i ting. Om man får snakket om ting, eller stoppet dårlig oppførsel så tror jeg også det vil hjelpe på sinnet ditt :) Ønsker deg lykke til og legger ved artikler under som kan hjelpe deg. 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit